Het Schaakfestijn

Na het succes van het Schaakfestijn op Slot Schaesberg in 2017 geeft SV Schaesberg daaraan een vervolg op op 18 maart 2018. Van 12:00 tot 17:00 uur bieden wij weer allerlei leuke schaak­activiteiten aan in het bezoekerscentrum van Slot Schaesberg. Er zijn twee simultaans: een grote met 15 à 20 personen, en een kleine waar het speeltempo hoger ligt. Bij beide simultaans kunnen spelers tussentijds aanschuiven als een plek vrij komt. Ook is er de mogelijkheid om een Nederlandse topspeelster uit te dagen voor partijtje snelschaak, of een partij op een groot tuinschaakspel. Wie zijn spel wil verbeteren of gewoon wil weten waar hij of zij het beter had kunnen doen kan een zelf gespeelde partij naspelen met één van de aanwezige topspeelsters. Natuurlijk staan er ook borden waarop bezoekers tegen elkaar kunnen spelen. Iedereen mag meedoen. Deelname is gratis.

Chess for Brains

In samenwerking met het Alzheimer Centrum Limburg en de Universiteit van Maastricht zal er een lezing plaatsvinden over "hersengezondheid". Is het mogelijk om door middel van een bewust voedingspatroon, bewegen en denksporten op latere leeftijd mentaal fit te blijven en Alzheimer te bestrijden?

Nevenprogramma

Er zijn ook bijzondere vormen van schaak te zien. Er is een stand van Shogi, de Chinese Japanse vorm van schaak. Dit jaar is er ook een demonstratie van het chinese bordspel Go.

Slot Schaesberg

Natuurlijk is Slot Schaesberg ook te bezichtigen. Er zijn gidsen aanwezig die iets over het Slot kunnen vertellen en de toren kan bezocht worden.