Het Schaakfestijn

Op 26 maart 2017 van 12:00 tot 17:00 uur biedt Schaakvereniging Schaesberg allerlei leuke schaak­activiteiten aan in het bezoekerscentrum van Slot Schaesberg. Er is een simultaan, waarbij iedereen tussentijds kan aanschuiven zodra er een bord vrij is. Ook is er de mogelijkheid om een Nederlandse topspeelster uit te dagen voor partijtje snelschaak. Wie zijn spel wil verbeteren of gewoon wil weten waar hij of zij het beter had kunnen doen kan een zelf gespeelde partij naspelen met één van de aanwezige topspeelsters. Er zijn ook twee tuinschaakspellen aanwezig, waarop gespeeld kan worden. Natuurlijk staan er ook borden waarop bezoekers tegen elkaar kunnen spelen. Iedereen mag meedoen. Deelname is gratis.

Jeugd

Ook aan de jeugd is gedacht. Nederlands kampioene Anne Haast laat kinderen spelenderwijs kennismaken met het spel en helpt nieuwe mogelijkheden te ontdekken.

Nevenprogramma

Er zijn ook bijzondere vormen van schaak te zien. Er zijn stands van Xiangqi en Shogi, resp. de Chinese en Japanse vormen van schaak. Voor wie van afwisseling houdt staat een schaakbord voor 3 spelers. Daarnaast zijn er bijzonder schaakpostzegels te zien.

Slot Schaesberg

Natuurlijk is Slot Schaesberg ook te bezichtigen. Er zijn gidsen aanwezig die iets over het Slot kunnen vertellen en de toren kan bezocht worden.